Bodum Chambord Spieniacz do mleka 80 ml
Marka Bodum rozpoczęła swoją działalność w Kopenhadze już w 1944 r. Firmę założył Peter Bodum i cały czas jest kierowana przez jego rodzinę. Do tej pory prężnie działa i ciągle się rozwija. Jedną z podstawowych zasad Bodum jest doskonałe wzornictwo, które pozostaje wierne tradycji funkcjonalności i jakości, ze szczególnym uwzględnieniem innowacyjności. Ich motto brzmi „Piękne wzornictwo wcale nie musi być drogie!”.
Na początku Peter Bodum zajmował się importem wyrobów szklanych do Danii i kiedy spróbował aromatycznego smaku kawy z ekspresu próżniowego, postanowił ulepszyć sprzęt i stworzyć swój produkt. Na początku lat 50. wyprodukował pierwszy próżniowy ekspres do kawy Mocca, a w 1958 r. powstał ekspres Santos. To właśnie on umieścił markę Bodum na międzynarodowej scenie. Kilka lat później firma została przeniesiona do Szwajcarii, dzięki czemu zajęła strategiczne miejsce w Europie Środkowej.
W 1991 r. marka Bodum na nowo odkryła parzenie herbaty za pomocą innowacyjnego czajnika ASSAM, który wykorzystuje ten sam system do parzenia, co francuska prasa do kawy.
W 1992 r. wprowadzono kolekcję elektrycznych artykułów gospodarstwa domowego.
Obecnie oferta firmy poszerzyła się o inne produkty kuchenne oraz produkty gospodarstwa domowego: naczynia kuchenne, sztućce, artykuły do przechowywania, tekstylia oraz wiele innych wyrobów dla domu i biura.
Bodum Chambord to ręczny spieniacz do mleka, za pomocą którego przygotujesz pojedynczą porcję mlecznej pianki do pysznego cappuccino, bądź latte. To niewielkie naczynie wykonane z materiałów wysokiej jakości oraz z bardzo lekkiego szkła odpornego na działanie wysokich temperatur będzie doskonałym uzupełnieniem kolekcji Chamborda.
Wszystkie części można myć w zmywarce.
Sposób przygotowania:
- Wypełnij spieniacz mlekiem do wyznaczonej linii.
- Przykryj szczelnie pokrywką.
- Poruszając energicznie tłokiem w górę i w dół ubijaj mleko tak, aby zaczęło gęstnieć.
- Odstaw ubite mleko na ok. 1 minutę, aż piana znacznie bardziej gęstnieć.
- Tak przygotowaną pianę można podgrzać w kuchence mikrofalowej (30-50 sekund), pamiętając o wyjęciu tłoka.
- Pianę należy nałożyć łyżeczką na powierzchnię kawy.
Tworzywo |
Szkło, tworzywo sztuczne, stal nierdzewna |
Pojemność |
80 ml |
Szerokość |
8 cm |
Wysokość |
18,5 cm |
Średnica |
7,5 cm |
Marka Bodum rozpoczęła swoją działalność w Kopenhadze już w 1944 r. Firmę założył Peter Bodum i cały czas jest kierowana przez jego rodzinę. Do tej pory prężnie działa i ciągle się rozwija. Jedną z podstawowych zasad Bodum jest doskonałe wzornictwo, które pozostaje wierne tradycji funkcjonalności i jakości, ze szczególnym uwzględnieniem innowacyjności. Ich motto brzmi „Piękne wzornictwo wcale nie musi być drogie!”.
Na początku Peter Bodum zajmował się importem wyrobów szklanych do Danii i kiedy spróbował aromatycznego smaku kawy z ekspresu próżniowego, postanowił ulepszyć sprzęt i stworzyć swój produkt. Na początku lat 50. wyprodukował pierwszy próżniowy ekspres do kawy Mocca, a w 1958 r. powstał ekspres Santos. To właśnie on umieścił markę Bodum na międzynarodowej scenie. Kilka lat później firma została przeniesiona do Szwajcarii, dzięki czemu zajęła strategiczne miejsce w Europie Środkowej.
W 1991 r. marka Bodum na nowo odkryła parzenie herbaty za pomocą innowacyjnego czajnika ASSAM, który wykorzystuje ten sam system do parzenia, co francuska prasa do kawy.
W 1992 r. wprowadzono kolekcję elektrycznych artykułów gospodarstwa domowego.
Obecnie oferta firmy poszerzyła się o inne produkty kuchenne oraz produkty gospodarstwa domowego: naczynia kuchenne, sztućce, artykuły do przechowywania, tekstylia oraz wiele innych wyrobów dla domu i biura.
Twoja opinia może być pierwsza.