Odkryj smak i zapach prawdziwej kawy, która z każdym łykiem jest coraz lepsza i pobudzając twoje kubki smakowe. Klasyczna Brazylia pochodzi z regionu Cerrado de Minas z mikroregionu Patrocinio. To nasz klasyk wśród kaw dedykowanych do zaparzania w ekspresach kolbowych i ciśnieniowych, jak również do kawiarki i French Press. Znakomicie sprawdza się w ...
Kawa do ekspresów przelewowych, Aeropressa i dripa V60 Kawa Kolumbijski Przelew to 100% Arabica najwyższej jakości. Duże ziarna obrabiane metoda na mokro. Tamtejszy mikroklimat ciepłe dnie i zimne noce, pozwalają kawie nabierać owocowości i słodyczy. Uprawy na wysokości ok 1700m n.p.m Kawa o wyraźnej gęstości, słodkim smaku czekolady i średniej kwaso...
Kawa Columbia Medellin uprawiana jest w północno-zachodniej części Kolumbii. Uprawa kawy odbywa się w regionach górzystych w zachodnich Andach. Kawa w smaku posiada cytrusowe owocowe nuty oraz smak gorzkiej czekolady. Wypalona w stopniu średnim. Columbia Medellin to 100% Arabica najwyższej jakości. Duże ziarna obrabiane metoda na mokro. Tamtejszy mi...
Kawa Specialty, pochodząca od małego plantatora kawy z regionu Oromia w Etiopii. Kawa jest w 100% organiczna. Bez nawozów chemicznych, herbicydów czy pestycydów. W smaku: Jagoda, Mleczna czekolada, Jaśmin, kwiatowy aromat. Punkty SCA: 84 Do prażenia naszej kawy, używamy tradycyjnego pieca bębnowego. Naszą kawę wypalamy w małych ilościach. Ten tra...
Kawa Specialty, pochodząca od małego plantatora kawy z regionu Oromia strefa Guji w Etiopii. kawa jest mikrolotem który jest uprawiany w małym gospodarstwie. Kawa jest w 100% organiczna. Bez nawozów chemicznych, herbicydów czy pestycydów. W smaku: Truskawka, czekolada, przyprawy Punkty SCA: 89 Do prażenia naszej kawy, używamy tradycyjnego pieca ...
Espresso NO.1 to słodka i obfita mieszanka składająca się z certyfikowanych kaw organicznych pochodzących głównie z Afryki oraz Ameryki Południowej, zapewniająca wyrazisty profil smakowy, który z pewnością zabierze Cię w podróż, nawet jeśli to tylko podróż z kuchni na kanapę. Naturalne kawy z Ameryk Południowej dodają do mieszanki głębokich warstw ...
Espresso NO.2 to mieszanka dwóch kaw z Brazylii. Co ciekawe jest to mieszanka kawy Arabica Mundo NOVO i Canaphora - Conilon Bardzo rzadko spotykanego w Europie. Jest to nasza podstawowa mieszanka do ekspresów kolbowych i automatycznych. Kawa o niskiej kwasowości i umiarkowanej zawartości kofeiny. W smaku dominuje kakao, orzechy, kamel. Do prażen...
Kawa Speciality bogate body i równowaga, z jasną, tropikalną kwasowością i słodkim finiszem. Ta kawa pochodzi od niewielkiej grupy producentów, którzy mają farmy w stanie Bahia, w uprzywilejowanym regionie uprawy kawy Chapada Diamantina. Chapada Diamantina oznacza po portugalsku „Diamentowy Płaskowyż”, a przez 100 lat na tym obszarze wydobywano kamie...
Espresso NO.3 to mieszanka, która zabierze cię do świata relaksu. To intensywna kawa, której smak nie rozmyje się nawet po dodaniu do niej mleka. Bez problemu użyjesz ją do ekspresu automatycznego czy innego ekspresu ciśnieniowego. Nie znajdziesz tu kwasowości owoców, a raczej smaki czekoladowe i orzechowe. Jest to mieszanka bardziej intensywna niż mie...