Espresso NO.1  to słodka i obfita mieszanka składająca się z certyfikowanych kaw organicznych pochodzących głównie z Afryki  oraz Ameryki Południowej, zapewniająca wyrazisty profil smakowy, który z pewnością zabierze Cię w podróż, nawet jeśli to tylko podróż z kuchni na kanapę. 
Naturalne kawy z Ameryk Południowej dodają do mieszanki  głębokich warstw słodyczy przypominające orzechy i czekoladę, podczas gdy kawy z Afryki  wprowadzają do kawy owocowe smaki jagód oraz dodają aromatów kwiatowych. Całość tworzy wyrazistą i pobudzającą mieszankę, z której zrobisz energetyczne i mocne espresso. 
 
Do prażenia naszej kawy, używamy tradycyjnego pieca bębnowego. Naszą kawę wypalamy w małych ilościach. Ten tradycyjny proces nie zabija w kawie tego, co najcenniejsze. Smak, aromat oraz wartości odżywcze nie są tracone i pozostają w ziarnie.
Do czego tej kawy możesz używać?
	
		
			|  | Kawiarka | 
		
			|  | Ekspres ciśnieniowy kolbowy | 
		
			|  | Ekspres ciśnieniowy automatyczny | 
		
			|  | Tradycyjne parzenie do kubka | 
		
			|  | French Press (praska francuska) | 
	
 
	
		
			| Rodzaj kawy | Ziarnista | 
		
			| Arabica / Conilion | 100% / 0% | 
		
			| Stopień palenia ziaren | Średni | 
		
			| Obróbka | Naturalna | 
		
			| Przeznaczenie | Espresso, kawiarka, aeropress, French Press, ekspres przelewowy, ekspres automatyczny | 
		
			| Kraj | Ameryka Południowa,  Afryka | 
		
			| Stopień wypalenia |          | 
		
			| Kwasowość |           | 
		
			| Intensywność |          | 
		
			| Gorycz |          | 
		
			| Data palenia | Otrzymujesz zawsze świeżo paloną kawę. Kawę wypalamy przynajmniej raz w tygodniu. | 
	
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
	- Otrzymujesz zawsze świeżo wypaloną kawę w specjalnym opakowaniu.
- Jesteśmy rzemieślniczą palarnią kawy z dużym doświadczeniem
- Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem 
- Nie produkujemy na ilość, skupiamy się na jakości.
- Kawę wypalamy w tradycyjnym piecu bębnowym ze sterowaniem komputerowym co zapewnia nam powtarzalność smaku w kawie
- Naszej kawy nie znajdziesz w markecie lub  innej palarni kawy.
Dlaczego na opakowaniu umieszczamy datę palenia kawy!
	- Sprzedajemy świeże produkty. Data palenia  (nie mylić z datą przydatności)  jest jednym z najważniejszych oznak na opakowaniu. Informuje nas, kiedy kawa została wypalona.
- Zalecamy spożycie kawy maksymalnie 3 miesiące od wypalenia. Z  Badań wynika, że  po tym okresie każda kawa diametralnie traci swoje walory smakowe i jakościowe.
 
                        
                        
                                                             
Firma 2CAFE została założona w 2017r w Białymstoku. Głównym celem jaki firma sobie postawiła to oferowanie produktów bardzo wysokiej jakości w rozsądnej cenie oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat kawy. Flagowym produktem firmy jest świeżo palona kawa, która jest  wypalana i dostarczana bezpośrednio do klienta. Firma 2CAFE to nie tylko palarnia, ale też sklep internetowy z kawą świeżo paloną i wysokiej jakości akcesoriami do jej przygotowania. Firma oferuje produkty znanych na całym świecie producentów takich jak Bialetti, Gat, Hario, Fellow, Aeropress, Chemex itp. 2CAFE dzieli się wiedzą, współpracuje i przede wszystkim słucha swoich klientów, którzy są największym źródłem wiedzy i odpowiedzi. Dzięki temu możemy podnośić jakość naszych produktów. Firma stawia na jakość produktów. Jej motto to  " Częstujemy świat świeżą kawą", które oddaje misję firmy w dążeniu do dostarczania smaku świeżej kawy nie tylko dla koneserów.
                                                     
                        
                            
        
    
                    Twoja opinia może być pierwsza.