Ubijanie mleka jest niezwykle łatwe i szybkie. Wystarczy podgrzać mleko do preferowanej temperatury (ale nie ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni) . Następnie podgrzane mleko ubijamy za pomocą tłoka, naciskając energicznie kilkanaście razy. Gdy już uzyskamy oczekiwany efekt, czyli aksamitną, puszystą piankę przelewamy ją bezpośrednio na zaparzoną kawę. Spieniacz wypełniamy tylko do 1/3 wysokości, ponieważ mleko zwiększa swoją objętość. Naczynie nadaje się do użycia w kuchence mikrofalowej (samo szklane naczynie).
Pojemnośc całkowita: 1 litr.
Pojemność użytkowa: 330 ml.
Bialetti to firma produkująca wysokiej jakości akcesoria do kawy. Na szczególna uwagę zasługują tu ekspresy typu Mocca, które są najczęściej wybieranymi kawiarkami na świecie.
Firma Bialetti to gwarancja najwyższej jakości. Bialetti jest prekursorem kawiarek od 1933 roku. Wielbiciele dobrej kawy espresso korzystają właśnie z nich. Rozpoznawczy znak włoskiego producenta to "mały człowiek z wąsami" umieszczony na każdej kawiarce.
Twoja opinia może być pierwsza.