Ubijanie mleka jest niezwykle łatwe i szybkie. Wystarczy podgrzać mleko do preferowanej temperatury (ale nie ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni) . Następnie podgrzane mleko ubijamy za pomocą tłoka, naciskając energicznie kilkanaście razy. Gdy już uzyskamy oczekiwany efekt, czyli aksamitną, puszystą piankę przelewamy ją bezpośrednio na zaparzoną kawę. Pojemnik Montalatte wypełniamy tylko do 1/3 wysokości, ponieważ mleko zwiększa swoją objętość. Spieniacz może być stosowany na kuchence gazowej, elektrycznej lub ceramicznej. Wykonany jest z aluminium pokrytego teflonem.
Pojemność |
160 ml |
Płyty indukcyjne |
nie |
Tworzywo |
aluminium |
Bialetti to firma produkująca wysokiej jakości akcesoria do kawy. Na szczególna uwagę zasługują tu ekspresy typu Mocca, które są najczęściej wybieranymi kawiarkami na świecie.
Firma Bialetti to gwarancja najwyższej jakości. Bialetti jest prekursorem kawiarek od 1933 roku. Wielbiciele dobrej kawy espresso korzystają właśnie z nich. Rozpoznawczy znak włoskiego producenta to "mały człowiek z wąsami" umieszczony na każdej kawiarce.
Twoja opinia może być pierwsza.