Czy kawą, którą pijesz jest za gorzka, za kwaśna i nie zadowala cię jej smak bez dodania mleka i cukru? Masz dość produktów dostępnych w sklepach, które są wątpliwej jakości? Jeśli marzysz o aromatycznym zapachu świeżo mielonych ziaren w zaciszu domu, trafiłeś w najlepsze możliwe miejsce. Dlaczego?
|
Od 2cafe zawsze otrzymujesz świeże produkty |
Ziarna wypalane w naszej palarni zachwycają niepowtarzalnością smaku. Jeśli raz spróbujesz kawy prażonej w tradycyjnym piecu bębnowym, już nigdy nie zechcesz kupić produktów dostępnych w sklepie.
Kawa jest wyjątkowo słodka w smaku, z nutami karmelu, orzechów laskowych, a nawet arbuza, które dają niesamowite odczucia w kubkach smakowych. To klasyczna kawa brazylijska ceniona na całym świecie przez smakoszy i kawoszy.
|
Słodka i czekoladowa kawa |
Będzie idealna do zaparzenia tradycyjnego espresso oraz jako baza do przygotowania wyśmienitej latte. Co jeszcze warto o niej wiedzieć? Charakteryzuje się wysoką gęstością i oraz zbilansowaną kwasowością i goryczą. Jesteś ciekawy, dlaczego tak jest?
Jest to 100% Arabica najwyższej jakości.
- kawa jest uprawiana w regionie Cerrado o stabilnych warunkach pogodowych. idealnych do rozwoju roślin i owoców oraz ułatwiającymi zbiory,
- ziarna są poddawane naturalnej obróbce na naturalnym słońcu
- wykwalifikowany Q-graderzy (sędziowie, którzy oceniają kawę) przyznali jej bardzo wysoką ocenę aż 85 punktów SCA na 100 punktów możliwych.
- rzemieślniczy proces palenia pomaga wyrazić najlepszy smak i aromat ziaren.
Do czego tej kawy możesz używać?
|
Kawiarka |
|
Ekspres ciśnieniowy kolbowy |
|
Ekspres ciśnieniowy automatyczny |
|
Tradycyjne parzenie do kubka |
|
French Press (praska francuska) |
Duże ziarna obrabiane naturalnie suszone na słońcu. Tamtejszy mikroklimat ciepłe dnie i zimne noce, pozwalają kawie nabierać owocowości i słodyczy. Uprawy na wysokości ok 1300m n.p.m
Kawa o wyraźnej gęstości, słodkim smaku czekolady i średniej kwasowości owoców cytrusowych.
Opakowanie |
5x1000g |
Rodzaj kawy |
Całe ziarna kawy |
Nazwa |
FAZENDA BARINAS |
Profil smakowy |
cytrusy, owoce tropikalne, czekolada, miód |
Arabica / Robusta |
100% / 0% |
Kraj |
Brazylia |
Region |
Araxá (Cerrado of Minas) |
Stopień palenia ziaren |
Średni |
Obróbka |
Naturalna |
Odmiana owoców |
Yellow Burbon |
Wysokość upraw |
1000 m.n.p.m |
Przeznaczenie |
Kawiarka, ekspresy ciśnieniowe, do kubka, French Press, |
Gęstość |
|
Kwasowość |
|
Moc |
|
Data palenia |
Otrzymujesz zawsze świeżo paloną kawę. Kawę wypalamy przynajmniej raz w tygodniu. |
Dodatkowe informacje o uprawie i plantacji |
https://un-roasted.com/pl/product/fazenda-barinas-yellow-bourbon-natural-2/ |
Pytania i odpowiedzi
Czym się różni kawa zwykła od kawy pod ekspresy ciśnieniowe?
- Kawa pod ekspresy ciśnieniowe musi być wypalana inaczej niż zwykła kawa.
- Stosując kawę wypaloną pod ekspresy przelewowe, w ekspresie ciśnieniowym otrzymamy bardzo kwaśną i zazwyczaj nienadająca się do picia kawę.
- Zadaniem palarni jest dobór odpowiedniej formy palenia pod daną metodę palenia kawy.
- Dobrać taką temperaturę palenia, aby nie zabić naturalnej słodyczy w kawie
Dlaczego tworzymy mieszanki z różnych gatunków kaw?
- Mieszanie kaw zapewnia niepowtarzalność w smaku.
- Dzięki łączeniu gatunków możemy wzbogacić naszą małą czarną o inne smaki np. smak czekolady, doskonale łączy się z owocami a kawa robusta, nadają kawie charakteru w postaci pianki oraz wzmaga poziom kofeiny w kawie.
Dlaczego warto wybrać naszą kawę?
- Otrzymujesz zawsze świeżo wypaloną kawę w specjalnym opakowaniu.
- Jesteśmy rzemieślniczą palarnią kawy z dużym doświadczeniem
- Jakość naszych produktów jest dla nas priorytetem.
- Jeżeli kawa ci nie smakuje, możesz ja zwrócić.
- Nie produkujemy na ilość, skupiamy się na jakości.
- Kawę wypalamy w tradycyjnym piecu bębnowym ze sterowaniem komputerowym co zapewnia nam powtarzalność smaku w kawie
- Naszej kawy nie znajdziesz w markecie lub innej palarni kawy.
Dlaczego na opakowaniu umieszczamy datę palenia kawy!
- Sprzedajemy świeże produkty. Data palenia (nie mylić z datą przydatności) jest jednym z najważniejszych oznak na opakowaniu. Informuje was, kiedy kawa została wypalona.
- Zalecamy spożycie kawy maksymalnie 3 miesiące od wypalenia. Z Badań wynika, że po tym okresie każda kawa diametralnie traci swoje walory smakowe i jakościowe.
Firma 2CAFE została założona w 2017r w Białymstoku. Głównym celem jaki firma sobie postawiła to oferowanie produktów bardzo wysokiej jakości w rozsądnej cenie oraz podnoszenie świadomości konsumentów na temat kawy. Flagowym produktem firmy jest świeżo palona kawa, która jest wypalana i dostarczana bezpośrednio do klienta. Firma 2CAFE to nie tylko palarnia, ale też sklep internetowy z kawą świeżo paloną i wysokiej jakości akcesoriami do jej przygotowania. Firma oferuje produkty znanych na całym świecie producentów takich jak Bialetti, Gat, Hario, Fellow, Aeropress, Chemex itp. 2CAFE dzieli się wiedzą, współpracuje i przede wszystkim słucha swoich klientów, którzy są największym źródłem wiedzy i odpowiedzi. Dzięki temu możemy podnośić jakość naszych produktów. Firma stawia na jakość produktów. Jej motto to " Częstujemy świat świeżą kawą", które oddaje misję firmy w dążeniu do dostarczania smaku świeżej kawy nie tylko dla koneserów.
Twoja opinia może być pierwsza.